Szybkie faworki

0
(0)

Szybkie faworki

Faworki z tego przepisu są kruche, mocno napowietrzone i co ważne, robi się je ekspresowo!

Składniki

  • 2 i pół szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 2 pełne łyżki śmietany kwaśnej
  • 1 łyżka octu (spirytusu)

Przygotowanie

Składniki połączyć i wyrobić ciasto. Następnie wałkiem tluc ciasto do pojawienia sie pęcherzyków.

Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wyciąć paski, następnie uformować faworki.

Smażyć na smalcu z olejem do zarumienienia.

Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!