Sernik na jogurcie naturalnym

4.8
(11)

Sernik na jogurcie naturalnym

Ciasto wygląda jak sernik i smakuje jak sernik ale sera się tutaj nie dodaje. Sprawdź jak przygotować sernik na jogurcie naturalnym!

Składniki

  • 3 jogurty naturalne duże po 300 g
  • 5 jajek
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 1 łyżka wanilii
  • 2 opakowania cukru waniliowego

Przygotowanie

Ubić żółtka z cukrem na puch. Dodać jogurty naturalne, wanilię i budynie. Wszystko chwilę zmiksować. Ubić białka na sztywno z cukrem waniliowym i szczyptą soli, dodać do masy jogurtowej i wymieszać drewnianą łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę. Piec 1 h w 180 stopniach, a potem zmniejszyć do 150 temperaturę i piec jeszcze 20 minut. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia i włożyć do lodówki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 11

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!