Chlebek z “gara”

4.9
(16)

Chlebek z "gara"

Prosty, tani i sprawdzony przepis na pyszny chlebek z chrupiącą skórką i puszystym środkiem.

Składniki

  • 3/4 kg mąki pszennej
  • 7 g drożdży instant
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 2 szkl. ciepłej wody

Przygotowanie

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 1 godz. Wyrobić delikatnie ciasto, kształtując chleb, odstawić na 40 min pod ściereczką. Nagrzać piekarnik do 220 st z naczyniem żaroodpornym. Przerzucić chleb i piec ok. 40 min. Zdjąć pokrywkę i zmniejszyć temp. do 200 stopni. Piec 20 min.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 16

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!