Karpatka która zawsze wychodzi

4.6
(7)

Karpatka która zawsze wychodzi

Pyszne i sprawdzone ciasto, którym ugościsz nawet najbardziej wymagających gości.

Składniki

Ciasto

  • 1 szkl. wody
  • 1 szkl. mąki
  • pół kostki masła
  • 5-6 jajek
  • szczypta soli

Krem

  • 1 gotowy krem karpatkowy
  • 2 śnieżki
  • 700 ml mleka

Przygotowanie

Wodę, masło, sól zagotować. Wsypać mąkę i całość dokładnie wymieszać. Gotować 1 minutę i odstawić do wystudzenia. Następnie ciasto zmiksować dodając po 1 jajku. Ciasto podzielić na 2 części, wyłożyć na 2 jednakowe blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 stopni 15-20 minut.

Składniki na krem zmiksować. Chłodne placki przełożyć kremem i całość odstawić do lodówki na 3 godziny.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!