Ciasteczka z czekoladą

5
(7)

Prosty i bardzo szybki przepis na kruche ciasteczka z czekoladą. Idealne na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

Prosty i bardzo szybki przepis na kruche ciasteczka z czekoladą. Idealne na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

Składniki

  • 200 g masła
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g czekolady
  • aromat waniliowy (lub cukier wanilinowy)
  • szczypta soli

Przygotowanie

Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Dodać cukier, jajka i ubić.

Dodać przesianą mąkę, sodę, sól oraz wymieszać.

Następnie dodać czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałeczki i wymieszać szpatułką.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą dłoni odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczyć je delikatnie i ułożyć na blaszce.

Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 12-15 min. do zarumienienia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!