Rafaello z czarną porzeczką

4
(15)

Rafaello z czarną porzeczką

Raffaello z czarną porzeczką bez pieczenia to idealne ciasto dla zabieganych łasuchów oraz wielbicieli prostych w przygotowaniu słodkości!

Składniki

  • 2 duże paczki herbatników
  • 1 kostka margaryny / masła
  • 2 paczki wiórków kokosowych (2x100g)
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mleka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • dżem porzeczkowy

Przygotowanie

Zagotować pół szklanki mleka z połową szkl. cukru.

Zmiksować żółtka, mąki oraz pozostałe mleko i cukier. Do zagotowanego mleka dodać zmiksowane produkty. Gotować mieszając aż zgęstnieje, wystudzić.

Masło lub margarynę zmiksować na puch, ciągle miksując dodawać po łyżce wystudzonej masy. Na koniec miksowania dodać 1,5 paczki wiórków.

Na blaszce o wymiarach 30×25 cm układać herbatniki, dżem, masa, herbatniki, masa, herbatniki, dżem, masa, herbatniki, masa.

Na wierzch posypać pozostałymi wiórkami.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 15

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!