Przepis na ciasto w stylu batonika kinder country bez pieczenia. Pyszne i łatwe do przygotowania.
Składniki
- 2 mleczne czekolady
- 2 białe czekolady
- 330ml śmietanki 30%
- 250g serka mascarpone
- 2.5 szklanki pszenicy w miodzie + ok. 2 szklanki do posypania
- 200g herbatników
Przygotowanie
Mleczną czekoladę rozpuścić w jednej kąpieli wodnej, białą w drugiej. Zostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić i dodawać do niej po łyżce mascarpone, nadal miksując. Do dwóch łyżek masy śmietanowej dodać mleczną czekoladę, do pozostałej masy białą czekoladę i 2.5 szklanki pszenicy. Wymieszać. Na spód tortownicy wyłożyć herbatniki, na to masę z serka i śmietany, na masę jeszcze raz herbatniki, na nie masę z mleczną czekoladą i posypać pozostałą pszenicą. Chłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej noc żeby masa stężała.