Chcesz zaskoczyć swoich gości nietypowym daniem? Zaserwuj im smerfną sałatkę!
Składniki
- 2 duże piersi z kurczaka
- 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa
- puszka kukurydzy
- papryka czerwona, pomarańczowa i zielona
- sos francuski Knorr
- sos czosnkowy
- mix sałatkowy
- ser feta w kostkach
- cebulka zapiekana
- por, mały kawałek
- ser lawendowy, 8 plasterków
- rukola
Przygotowanie
- Kurczaka pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą do gyrosa i usmażyć.
- W naczyniu żaroodpornym ułożyć po kolei:
- mix sałatkowy
- rukola
- kurczak
- kukurydza
- papryka pokrojona w drobną kostkę
- ser feta
- cebulka zapiekana
- por drobno posiekany
- ser lawendowy
3. Całość delikatnie polać sosem francuskim i sosem czosnkowym.