Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

4.6
(16)

Prosty i szybki przepis na pieczarki faszerowane pysznym farszem z mięsa mielonego.

Składniki

  • około 30 dużych pieczarek
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego
  • 1 jajko
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • sól pieprz do smaku
  • starty żółty ser

Wykonanie

Pieczarki pozbawić nóżek i łyżką wydrążyć trochę. Kapelusze pieczarek posypać solą. Resztę i nóżki zetrzeć na tarce, podsmażyć na patelni z cebulką pokrojoną w kostkę. Dodać startą paprykę. Gdy farsz ostygnie, wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić pieprzem i solą. Farszem faszerować kapelusze pieczarek. Piec około 30 min na 180 stopni. Pod koniec posypać startym serem i jeszcze chwilę zapiec.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 16

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!