Jeśli lubisz ciasta bez pieczenia to koniecznie wypróbuj ten przepis na 3 bit na herbatnikach!
Składniki
- 2 paczki dużych herbatników
- masa krówkowa (czekoladowa)
- krem do karpatki
- śmietana 36 % (500ml), plus 2 fixy do śmietany
- czekolada gorzka
Przygotowanie
Na dno blachy kładziemy 1 warstwę herbatników na to dajemy masę krówkowa, najlepiej wcześniej ją zalać gorącą wodą i poczekać aż zmieni konsystencje (łatwiej się rozprowadza). Następnie dajemy kolejną warstwę herbatników i na to krem do karpatki zrobiony według opakowania. Znowu herbatniki i na sam koniec bitą śmietanę. Śmietanę 36% ubijamy razem z fixem aby była lepsza konsystencja. Na sam koniec trzemy gorzką czekoladę i gotowe. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.