Królowa śniegu to ciasto, które zachwyca nie tylko swoim wyglądem ale także smakiem. Jest leciutkie i delikatne jak chmurka.
Składniki
Biszkopt:
- 4 jaja
- 1szkl. mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- niepełna szkl. cukru
- 4 łyżki oleju
Krem niebieski:
- 1 budyń waniliowy
- 2 szkl. mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 galaretka niebieska
- paczka delicji
Krem biały:
- 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w niepełnej szkl. wody
- 3 łyżki cukru pudru
- 500 ml. śmietany
Warstwa niebieska:
- 2 galaretki niebieskie
- 500 ml wody
Przygotowanie
Biszkopt: z podanych składników zrobić biszkopt, upiec w 180 st. C przez ok. 30-40 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Krem niebieski: ugotować budyń i do gorącego wsypać galaretkę. Wymieszać i wylać na upieczony biszkopt. Poczekać aż przestygnie i poukładać delicje.
Krem biały: Śmietanę ubić, dodać cukier i tężejącą galaretkę. Wylać na poukładane delicje. Całość schłodzić.
Na wierzch wylać 2 galaretki niebieskie, schłodzić i udekorować śmietaną.