Miękkie, puszyste i aromatyczne ciasto bez pieczenia z masą budyniową przygotowaną na soku Kubuś.
Składniki
- duża butelka soku Kubuś
- masło 1/2 kostki – 2x
- 3 opakowania budyniu śmietankowego
- kremówka 2 kubki po 200 mil 30%
- żelatyna 1 i 1/2 łyżeczki
- ciastka herbatniki – 2 paczki
- coś do dekoracji
Przygotowanie
Sok wlewamy do garnka trochę zostawiamy, aby rozpuścić budyń.
Gdy lekko się podgotuje, dodajemy masło. Resztę soku mieszamy z budyniem. Jak masło się rozpuści wlewamy budyń i szybko mieszamy. Będzie gęste.
Ciastka kruszymy i dodajemy pół kostki masła roztopione. Na tortownice wykładamy i dokładnie rozprowadzamy po całości. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie w małej ilości. Jak ostygnie wlewamy do śmietany.
Na ciastka wlewamy jeszcze ciepły budyń i czekamy jak ostygnie wlewamy śmietanę, a wierzch zdobimy tym co mamy.