Zupa meksykańska

3.8
(5)

Zupa meksykańska z mięsem wieprzowym to propozycja dla wielbicieli wyrazistych, ostrzejszych smaków.

Składniki

  • ok. 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • papryka konserwowa i świeża
  • fasolka i kukurydza z puszki
  • passata
  • ketchup
  • papryka słodka w proszku
  • szczypta chili
  • pieprz cayenne

Przygotowanie

Mięso kroję w średnią kostkę dodaje paprykę w proszku, pieprz cayene.

Obsmażam chwilke i dolewam odrobinę wody i dodaje cebule pokrojoną w grubsza kostkę.

Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaje świeżą paprykę. Gotuje ok. 5 min. wrzucam kukurydzę i fasolkę (nie odcedzać).

Gdy wszystko będzie miękkie dorzucam paprykę konserwową (kostka).

Gotuje kolejne 5 minut dolewamy passate i ketchup ok. 2 lyżek i troszkę zalewy z papryki. Doprawiam odrobiną soli. Gdy będzie za gęsta dolać wodę.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!